Sunday, August 7, 2011

Провалът е първата стъпка към успеха - нещо мотивиращо

Апатично. Плановете ми се провалиха. Реших, че е време за нещо мотивиращо. И така разбрах, че провалът е провал само ако не опиташ пак.
Ето и няколко личности, които не са се отказали .
Ейбрахам Линкълн -  кой би си помислил, че шестнадесетият президент на САЩ е участвал във война като капитан и се е завърнал като редник. Провалите му не спират тук. Опитал се да започне няколко бизнеса и се провалил във всичките си опити.

Уинстън Чърчил - спечелилия Нобелова Награда, избран два пъти за министър-председател на Англия не винаги е бил успешен. За Чърчил училището не било никак лесно и повторил 6 клас. След училище следвали доста години, в които се провалял в политиката. Бил побеждаван на всички избори, но накрая успял да стане министър председател на 62 годишна възраст.
Уолт Дисни- трудно ми е да си представя свят без Мики Маус или че филмите му някога не са били успешни . Но той е бил уволнен от редактор на вестник, защото „му липсвало въображение и нямал добри идеи.“ След това Дисни стартирал няколко други бизнеса, които бързо се провалили и той фалирал.

Фред Астер -  считан за танцьора, оказал най-голямо влияние на жанра мюзикъл, на първия си кастинг получил листче, на което пишело: „Не може да играе. Не може да пее. Почти плешив. Може да танцува мъничко.“
Чарли Чаплин -  в началото сценаристите отхвърляли идеите му, защото според тях били прекалено безсмислени, за да са интересни.

 Мерилин Монро -  агентите в модните агенции и казвали, че е по-
                                       добре да си търси работа като секретарка.
Винсънт Ван Гог - през живота си Ван Гог е продал само една картина, и то на приятел за много малко пари. Ван Гог не е имал успех докато е бил жив, но продължил да рисува и успял да нарисува над 800 картини, които сега се продават за стотици милиони.
Стивън Кинг -  първата му книга, трилърът „Кери“ получил 30 отказа, което го накарало да я хвърли в кофата. Жена му го накарала да я намери и да пробва отново, което било причина за успеха. С над 100 издадени книги, Кинг е един от най-продаваните автори.
Бийтълс - когато са започвали, звукозаписна компания им казала, че няма да успеят. Казали са им: „Не харесваме звученето ви, а и китарата вече е прекалено изтъркан инструмент.”
Майкъл Джордан -  най-добрият баскетболист на всички времена е бил изхвърлен от училищния си отбор.

 

No comments:

Post a Comment